Пескара - Рома, мач от 33-ия кръг на италинската Серия "А", стадион "Адриатико-Джовани Корначиа", днес от 21:45 часа българско време

Групата на Рома

Вратари: Шчесни, Алисон Бекер, Лобонт

Защитници: Манолас, Емерсон, Марио Руи, Фацио, Вермален, Бруно Перес, Жезус, Рюдигер

Халфове: Жерсон, Де Роси, Щротман, Пероти, Грение, Нианголан, Паредес

Нападатели: Джеко, Ел Шаарави, Салах

Контузени: Тоти, Флоренци
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Рома има идеална възможност да дръпне на конкурента за второто място Наполи при днешното гостуване на последния в класирането на Серия "А" Пескара.

Целта на римските "вълци" е да станат вицешампиони, за да участват директно в групите на Шампионска лига през следващия сезон. Това задължава тима на Лучано Спалети да вземе трите точки от обречения на изпадане Пескара.

В лагера на Рома няма особени проблеми преди двубоя. Обичайните болежки на 40-годишния ветеран Франческо Тоти го оставиха извън групата. За дълго контузен е още Алесандро Флоренци.

Оплаквания има Емерсон Палмиери, който все пак попадна в групата за мача, но вероятно няма да играе. Всички останали в състава са на линия за мача. За Пескара аут са Алберто Джилардино, Симо Пепе и Давиде Витурини.

Рома се намира в много силна серия като гост - спечели 6 от последните си 7 гостувания, като в 5 дори не допусна гол. Клетниците от Пескара път имат едва една победа от 16 домакински мача насам.

Двата отбора имат само три мача по между си - две победи за "вълците" и равенство. В първия двубой от сезона Рома победи с 3:2. Този път обаче не се вижда как "делфините" ще вкарат два гола и евентуално да измъкнат точица от този двубой.

Пескара на практика доиграва първенството със съзнанието, че догодина ще бъде в Серия "Б". Разликата в класите е много голяма, за да бъде компенсирана с битка и себераздаване на терена. Всичко освен убедителна победа за отявления фаворит Рома ще бъде огромна изненада.

Резултат: 0:2