Раджа Наинголан се отказа от решението си да прекрати кариерата си в националния отбор на Белгия, но поиска обяснение от селекционера Роберто Мартинес. Халфът на Рома изненадващо бе оставен извън състава на “Червените дяволи” за предстоящите световни квалификации. 

“Мислих да кажа “довиждане” на националния отбор, но след това говорим с нашия директор Мончи и реших да не го правя. Той ми каза: “ти трябва да играеш на Световното първенство”. Аз също искам да бъда в Русия, въпреки че ще бъде трудно. Разочарован съм от това, че няма да играя в две поредни квалификации. Тези мачове, заедно с тези от Шампионската лига, са най-хубавите. Всеки футболист дава 120% от себе си в тях. 

Пиша, това е вярно. Но понякога обясненията са различни. Съотборниците ми обаче знаят, че не съм от хората, които създават проблеми. Играя добре за Рома. Ако Мартинес има проблеми с мен, нека ми каже. Но аз играя 13 години в Италия и не мисля, че имам някакви тактически проблеми. 

Мисля, че се представям добре и за Белгия. Срещу Франция почти играх като защитник и вкарах гол от 30 метра. Все пак решението е на треньора. Ние имаме много добри футболисти, но няма как да съм бесен на Тилеманс или Витсел, защото те са добри футболисти. Говоря принципно”, каза Наинголан.