Челси и Рома врътнаха спиращо дъха реми 3:3 на "Стамфорд Бридж" в среща от Група "С" на Шампионската лига.

Мачът бе инфарктен за феновете на двата отбора, но истинска наслада за окото на неутралния запалянко.

Домакините от Лондон дръпнаха с два гола аванс чрез Луис и Азар в 10-ата и 37-ата минути, но Коларов върна един гол пет минути пред почивката.

Гостите се окопитиха и Джеко направи изглеждащия безумен обрат факт с попадения в 64-ата и 70-ата минути. Пет минути след неговия втори гол обаче Азар спаси тима си от загуба.

"Римските вълци" изиграха феноменален мач и нямаше да е незаслужено да стигнат и до успеха тази вечер. 

След този мач Челси е лидер със 7 точки, а Рома е на 2-ото място с 5 пункта.


Срещата започна доста изненадващо силно за гостите от италианската столица, които демонстрираха много нахъсана игра през първите минути.

Това обаче не стъписа лондончани и те организираха страхотна атака в 7-ата минута, когато Мората бе изведен на чудесна позиция в наказателното поле, но ударът му попадна право в тялото на вратаря.

Постепенно домакините се поактивиизраха и само три минути след това откриха резултата. Една избита топка попадна в Давид Луис, който с мощен удар извън наказателното поле даде аванс на домакините. 

Четвърт час след попадението си домакините бяха близо и до втори гол, но ударът на Азар от няколко метра премина покрай вратата.

Гостите също показаха зъби и в 30-ата минута Пероти изпробва удара си, но в него нямаше сила. 

Малко след това пък Куртоа спаси изненадващ удар на Наинголан, който изненада отбраната на Челси и излезе на добра позиция.

Виждаше се как "римските вълци" отново се активиризрат и Пероти пробва нов удар, отново слаб, но Куртоа бе на мястото си.

И точно когато Рома отново започна да се събужда получи и втори гол. Негов автор стана Азар в 37-ата минута.

Белгиецът бе намерен с хубаво центриране от Мората пред малкото наказателно поле и след страхотен удар от воле матира Алисон.

Все пак гостите запазиха интригата, след като върнаха един гол чрез Коларов в 40-ата минута. 

Сърбинът проби в наказателното поле и с феноменален удар от малък ъгъл прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата и вкара изключително красиво попадение.

Второто полувреме започна активно и на високи обороти, но през първите минути от него головите положения липсваха.

В 55-ата минута обаче гостите бяха много близо до това да изравнят. Коларов центрира перфектно в наказателното поле на "сините", а Джеко и Джерсон се разминаха доста изненадващо с топката. 

Все пак гостите стигнаха до изравнителния гол в 64-ата минута, след като Един Джеко, който бе изведен с дълга топка от Фасио в наказателното поле и с безмилостно воле от близко не даде шансове на Куртоа да реагира изобщо.

Екшънът на "Стамфорд Бридж" бе пълен, когато в 70-ата минута Джеко вкара втория си гол и направи обрата факт.

След центриране на Пероти от фаул, босненецът засече топката с глава и матира Куртоа за втори път в рамките на броени минути. 

Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като в 75-ата минута Челси стигна до изравнителен гол чрез Азар.

Той засече с глава центриране на Педро и върна тима си в мача. В 82-ата минута Джеко бе на косъм от хеттрик, но ударът му премина малко покрай лявата греда, макар че бе на страхотна позиция. 

До самия край така и не паднаха повече голове. 

ЧЕЛСИ - РОМА 3:3
1:0 Луис 10
2:0 Азар 47
2:1 Коларов 40
2;2 Джеко 64
2:3 Джеко 70
3:3 Азар 75

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Кристенсен, Аспиликуета, Алонсон, Бакайоко, Луис (57 - Педро), Фабрегас, Дзапакоста (77 - Рюдигер), Азар (80 - Вилян), Мората

РОМА: Алисон, Перес, Фасио, Жесус, Коларов, Наинголан, Гоналон, Стротман (89 - Флоренци), Джерсон (74 - Пелегрини), Пероти (88 - Ел Шаарауи), Джеко

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GULWglhZ6gE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>