Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо призна, че е доволен от успеха с 1:0 над Кротоне, но не и от играта на тима си. Все пак „вълците“ продължиха добрата си серия, а единственият гол вкара Диего Пероти от дузпа.

„Спечелихме, въпреки че трябваше да го направим с по-добър резултат, тъй като имахме доста положения. Ударихме два пъти гредите, доминирахме във владението на топката, но важното е, че взехме важни три точки. Направих доста промени, защото в следващите 6 дни имаме три мача“, каза Ди Франческо.

Дебют в Серия А направи новото попълнение Рик Карсдорп, който бе опериран само дни, след като бе привлечен за 14 млн. евро от Фейенорд.

„Сметнах, че това е правилният мач за него, след като не е играл от пет месеца. Той се представи добре. Важна бе победата, но е истина, че можеше да вкараме още голове. Мисля, че този сезон ще бъде решен в последните мачове и се надявам Рома да бъде в борбата за титлата. В момента имаме най-добрата защита, но трябва да вкарваме по-често положенията си“, добави Ди Франческо.