Рома – Шахтьор Донецк, мач реванш от осминафиналите на Шампионската лига, стадион „Олимпико“, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо призна, че не е притеснен от загубата на тима си с 1:2 в първата среща в Украйна. Тогава Ченгиз Юндер вкара ранен гол за „вълците“, но Факундо Ферейра и Фред донесоха обрата на Шатхьор. Украинците търсят първи четвъртфинал от 2011 година.

Ди Франческо призова играчите си да загърбят всички негативни емоции и да изиграят едни добри 90 минути. „Не бива да стъпваме на терена, мислейки за тези неща. Трябва да бъдем много мотивирани. Ще бъде тежък мач, но все още имаме огромни шансове за следващата фаза. Искаме да отстраним Шахтьор. Трябва да спечелим, така че трябва да излезем на терена и да покажем, че сме по-добрият отбор“, каза Ди Франческо.

Грегоар Дефрел се завръща в групата на „вълците“, след като се възстанови от контузия, но е твърде вероятно да не играе в мача. Защитникът Рик Карсдорп все още се възстановява.

За Шахтьор няма да играе защитникът Сергий Кривцов, който се контузи в първия мач. Очаква се Иван Ордетс да го замести.

СТАТИСТИКА

  • Шахтьор спечели 4 от последните си 5 мача срещу Рома (1 загуба) в Шампионската лига.
  • Повече от половината отбори, които губят в първия мач от елиминациите на Шампионската лига с 1:2 продължават напред в турнира (52% - 12 от 23).
  • Рома винаги е елиминиран в Шампионската лига, когато загуби първата среща
  • Шахтьор търси първо класиране на четвъртфиналите от 2011 година насам. Тогава украинците отстраниха именно Рома след 6:2 общ резултат от двата мача.
  • Рома може да играе трети четвъртфинал в Шампионската лига. В предишните два случая „вълците“ бяха отстранени от Манчестър Юнайтед – през 2007 и 2008 година.

Резултат: 2:1