Бившият италиански национал Алесио Такинарди заяви, че на Рома ще му бъде изключително трудно да се справи с Барселона в предстоящия четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Двата тима излизат един срещу друг в сряда на "Ноу Камп", а реваншът е на "Олимпико" в Рим след седмица.

"Рома няма шанс срещу Барселона, макар и да ми се иска те да победят като италианци", заяви бившият играч на Ювентус пред goal.com.

"Барселона има много силни играчи, дори и на резервната скамейка. Идеалният вариант щеше да бъде да играем с тях през миналия сезон, тъй като сега техните играчи са много гладни за успехи и са способни да нанесат съкрушителен удар във всеки един момент. Рома се нуждае от два перфектни мача, ако иска да постигне нещо", добави Такинарди.

"За Рома щеше да бъде по-добре, ако се играеше само един мач, тъй като в два ще бъде много трудно да се отстрани такъв тим. Положителното е, че Рома няма какво да губи в този мач. Футболистите трябва да излязат и да играят. Еузебио ди Франческо е страхотен треньор и в отбора има чудесни играчи, но никой от тях не е от нивото на Меси. А Меси не е единственият, който трябва да бъде спрян", каза още бившият полузащитник.