Престъпно поведение и пълна подигравка, така президентът на "Рома" Джеймс Палота определи поведението на съдиите в мача реванш срещу "Ливърпул" от Шампионската лига. "Вълците" от Рим отпаднаха с общ резултат 6:7, въпреки че победиха с 4:2 у дома. След края на двубоя обаче италианците изразиха претенции за две дузпи и не останаха доволни от отсъжданията на рефера Дамир Скомина.

"Знам, че за съдиите е много трудно, но за нас е ужасяващо, че загубихме по този начин. Не можеш да допуснеш това да се случи в решителен мач, грешките бяха прекалено груби и оказаха влияние върху резултата", каза Палота, цитиран от "Дневник".

Според него в 49-ата минута "Рома" е трябвало да получи дузпа, когато Един Джеко беше повален от вратаря на "Ливърпул" Лорис Кариус. 15 минути по-късно Трент Александър-Арнолд спря с ръка удар на Ел Шарауи, който изглеждаше като сигурен гол.

"Всички видяха какво се случи. В 49-ата минута нямаше засада, каквато беше маркирана срещу Джеко и той беше съборен от вратаря. След това очевидната игра с ръка не беше видяна само от съдиите на терена. Всички останали хора в света видяха тази игра с ръка, която трябваше да доведе до дузпа и червен картон. А тогава беше 63-а минута и не се знаеше какво ще стане до края", добави босът на "вълците".

Палота призова УЕФА да вземе незабавни мерки и да въведе системата за видеоповторения (VAR). Засега европейската централа е против, като президентът ѝ Александър Чеферин твърдо заяви, че VAR няма да влезе в Шампионската лига.

"Ако УЕФА не въведе повторенията, това ще бъде наистина смешно и абсурдно. Виждаме, че грешките зачестяват, решават много важни мачове, а това не е нормално. В Италия виждаме положителен ефект от технологиите".