Болоня увеличи напрежението в Рома още повече, след като срази Вълците с 2:0 в мач от 5-ия кръг на Серия А.  Домакините, които нямаха отбелязан гол до момента, съумяха да се възползват от две положения и да шокират римляните, които пък се скъсаха да пропускат. 

Така след 0:3 срещу Реал в Шампионската лига, седмицата завърши с още по-голям резил за Рома и натискът върху треньора Еузебио ди Франческо със сигурност е много сериозен, след като тимът му е само с 5 точки. Болоня пък вече има 4. 

Рома стигна до няколко ситуации в началото и Фасио и Клуйверт бяха близо до попадение, но Лукаш Скорупски ги разочарова с отлични намеси. 

В 36-ата минута обаче, вратарят на Рома Робин Олсен увисна при едно центриране, топката бе овладяна от Матиели на далечната греда, който си я нагласи на левия крак и с отличен удар я прати в далечния ъгъл, за да отбележи първия гол за домакините през сезона. 

Рома отговори с опасни удари на Флоренци и Фасио, като при втория Скорупски се отчете с отлично спасавяне. Матиело пък стреля неточно за домакините, които все пак се оттеглиха с аванс на почивката, въпреки че в добавеното време Пелегрини почти на празна врата, не успя да изравни, след като стражът на Болоня не се намеси както трябва. 

След паузата се очакваше Рома да натисне, но Вълците се затрудняваха да създават положения. Домакините пък дебнеха за контра и в 59-ата минута нанесоха втори удар. 

Те използваха след като почти целият тим на гостите да бъде в тяхната половина, Фалчинели получи отдясно и веднага подаде към Сантандер, който останал сам срещу Олсен не пропусна да се разпише и да направи катастрофата за Рома пълна. 

Джеко и Пасторе пропуснаха да върнат интригата в следващите минути, като първо опитът на босненеца бе блокиран, а при втората възможност бившият играч на ПСЖ стреля неточно. Отново Джеко не успя да вкара от чиста позиция в 72-ата минута и домакините успяха да запазят аванса си и да стигнат до триумфа. 

В крайна сметка хората на Пипо Индзаги прекъснаха серията си от 9 поредни мача без победа над Рома, като спечелиха у дома срещу противника за първи път от 2004-а година. 
 
Болоня – Рома   2:0
 
1:0 Матиело 36
2:0 Сантандер 59
 
Болоня: Скорупски, Калабрези, Данило, Де Майо, Матиело, Сванберг (61 Мбайе), Наги, Джемайли, Крейчи, Фалчинели (67 Оквонкво), Сантандер
 
Рома: Олсен, Флоренци, Манолас, Фасио (65 Коларов), Маркано, Кристанте (54 Пасторе), Де Роси, Пелегрини, Клуйверт (59 Юндер), Джеко, Пероти
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Jj-b1MrkGwA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>