Капитанът Даниеле Де Роси вкара единствения гол за победата с 1:0 срещу Сампдория и върна Рома в битката за квотите от Шампионската лига в италианското футболно първенство.

"Вълците" са шести и равни с петия Аталанта, както и на точка от четвъртия Милан, който загуби с 1:2 срещу шампиона Ювентус в събота вечер.

Равностойният мач в Генуа вървеше към закономерно равенство, но в 75-та минута левият бек Александър Коларов центрира в наказателното поле и Патрик Шик стреля с глава, а вратарят Емил Аудеро спаси и топката се отправи към Де Роси. Тя се отби в неговото тяло и влезе в мрежата на домакините за крайното 1:0 в полза на Рома.

Столичаните, които бяха отново без вратаря Робин Олсен, трябваше да чакат две минути за потвърждаване на гола от системата ВАР, която в крайна сметка доказа, че Де Роси не е бил в засада. Така Рома спечели втори мач от петте под ръководството на новия треньор Клаудио Раниери.

"Даниеле е душата на този отбор. Той е капитанът и именно той мотивира всички останали. Даниеле е лидер, а аз се нуждая от лидери и футболисти, които обичат този клуб. Всички следват неговия пример, а това е важно за мен и за Рома като клуб", каза след мача Раниери.