Чешкият национал Патрик Шик призна, че се е чувствал като в капан в Рим заради голямото напрежение около него. Нападателят бе привлечен за голяма сума от Сампдория, но така и не се наложи на “Олимпико”. 

Така Шик премина под наем в Лайпциг срещу 3,5 млн. евро до края на сезона, а германците могат да го закупят след края на кампанията срещу 29 млн. евро. 

“Така и не се почувствах напълно щастлив в Рома, така че трансферът ми бе логичен. Наистина се нуждаех от шанс да покажа какво мога. Не знаехме почти до края на трансферния прозорец дали ще премина в Лайпциг, но бях подготвен и да остана в Рома. 

Един Джеко ми сподели, че няма да сбъркам, ако премина в Лайпциг. Прецених нещата, като решаващо беше начинът им на игра и това, че ще играят в Шампионската лига. Говорих и с треньора Юлиан Нагелсман и мога да кажа, че се разбрахме веднага. 

Това е прекрасна възможност за мен, защото Рома играе футбол на по-ниско обороти и е трудно за мен да намеря пространства в добре организирана защита. В Лайпциг ще е различно, защото те изповядват агресивен и бърз футбол. 

Не бих казал, че съм избягал от Рома, но имах нужда от нов тласък в кариерата ми. Трудно е да кажа, защо не се получи в Рим. Имаше много фактори. Започнах там без предсезонна подготовка, после имах контузии. Големите очаквания към мен също повлияха и за съжаление не успях да покажа на какво съм способен. Освен това играех под напрежение и заради всичко това се чувствах като в капан”, каза Шик.