Нови расистки прояви разтърсиха Европа! Скандалът този път се разигра на мача от 8-ия кръг на италианската Серия "А" между Сампдория и Рома (0:0).

Халфът на "моряците" Роналдо Виейра е бил подложен на обиди от тифозите на римляните. "Чух ги, но не искам да говоря за това. Случва се твърде често, което не е правилно", заяви Виейра, който е роден в Гвинея-Бисау, но играе за младежкия национален отбор на Англия.

От Рома реагираха светкавично и осъдиха поведението на феновете си, които издавали маймунски звуци. "Извиняваме се на Роналдо Виейра. Не толерираме никакъв вид на расизъм и ще помогнем на власите да намерим виновните", гласи съобщението на "вълците".

Ръководството на Самп благодари на столичани за заетата позиция. "Благодарим. Винаги обединени за по-добър футбол", написаха от клуба.

Това е пореден расистки скандал в последно време. Най-много шум се вдигна за квалификацията за Евро 2020 между България и Англия (0:6), а само за изминалия уикенд на три срещи на Острова имаше същите случаи