Младата италианска звезда Николо Дзаниоло може да се възстанови за Евро 2020. Това заяви д-р Паоло Мариани, който оперира 20-годишния ас на Рома от скъсани връзки на коляното.

"По време на операцията нямаше затруднения. Сега играчът трябва да започне процеса на рехабилитация, който ще протече в Рома. В клуба през последните години имаше много подобни контузии, няма да има проблеми с това. Той може да се завърне преди началото на Европейското първенство. Мога да дам пример с Лоренцо Инсине от Наполи и Антонио Рюдигер, който игра в Рома и се възстанови от подобна контузия в рамките на четири месеца", даде оптимистичната прогноза Мариани.

Дзаниоло е ключов футболист за Рома и Италия. През този сезон атакуващият халф има 4 гола и 1 асистенция в Серия "А". Той получи тежката травма по време на загубата с 1:2 от хегемона Ювентус в неделя. Малко преди него Мерих Демирал от "бианконерите" беше изнесен на носилка със същата контузия.

Иначе на шампионата на Стария континент Италия е в една група с Турция, Швейцария и Уелс. Откриващият мач на турнира ще се играе именно на стадион "Олимпико" в Рим. На 12 юни "адзурите" приемат южните ни съседи.