Европейската футболна асоциация (УЕФА) предупреди участниците в международните турнири през следващия сезон, че ще губят служебно домакинствата си, ако не информират навременно централата за ограничения при пътуване в страните им.

От УЕФА уточняват, че самата организация ще разпространява пътни правила за всяка държава преди жребиите, но самите клубове трябва да помагат за обновяването им до 48 часа по-рано, пише "Стандарт".

"Ако някой отбор не информира администрацията на УЕФА два дни преди жребий за нови пътни ограничения, различни от тези на УЕФА, то този отбор може да загуби мача служебно", съобщиха от централата.

От Нион добавиха, че ако клуб бъде изтеглен срещу съперник, който няма разрешение да пътува до страната, то тогава трябва да намери неутрален стадион за домакинския си двубой. 

Ако домакинът не намери подходящ алтернативен стадион, то тогава въпросният тим ще трябва да загуби служебно срещата. Правилата ще влязат в сила за квалификационните кръгове и плейофите на европейските клубни турнири следващия сезон.