След като уволни вече треньора на БАТЕ Борисов Кирил Алшевски, ЦСКА има възможност да ускори раздялата и на Пауло Фонсека с "Рома".

Медиите в Италия пишат, че ръководството на клуба съвсем не е убедено, че португалският специалист е точният човек за клуба и от известно време се оглеждат за негов заместник. Източници от клуба разкриха, че вече е имало първоначални контакти с Масимилиано Алегри, а според последните информации сянката на Маурицио Сари върху стадион „Олимпико“ става все по-голяма.

Тестът на Фонсека ще бъдат следващите 7 мача, които ще се изиграят точно за 20 дни. Серията започва неделя с домакинство на Беневенто, а следващия четвъртък „вълците“ гостуват на "Йънг Бойс" в Лига Европа, пише "Монитор". После идва опасна визита на "Милан", последвана от три мача у дома – с ЦСКА, "Фиорентина" и "Клуж". Цикълът приключва с двубой с "Дженоа".

Единствено много добри резултати в предстоящите мачове могат да спасят главата на Фонсека, но в Рим се съмняват, че това ще се случи, а мачът с ЦСКА ще има решително влияние за португалеца.

СЪдбоносен за избора на нов ще и следващият четвъртък, когато трябва да бъде назначен нов спортен директор на "Рома". Фаворит е Фабио Паратичи, който трябва да приключи отношенията си с "Ювентус", но тифозите мечтаят за Андреа Берта от "Атлетико" Мадрид или разделилия се с "Ред Бул" Лайпциг Ралф Рангник.