Организацията на футболните фенове в Европа (ФСЕ) категорично се противопостави на създаването на Суперлига, в която да участват само най-богатите футболни тимове от Стария континент. Според привържениците този проект е „ненужна, нелегитимна и опасна схема“.

„Създаването на Суперлига ще позволи на големите клубове да бъдат успешни извън терена дори тогава, когато не са успешни на него. Това е против духа на футбола. Евентуална Суперлига ще наруши съвременния модел в европейския спорт, който е базиран на принципи като феърплей, промоция или изпадане и класиране за евротурнири чрез позицията във вътрешните първенства“, пишат от ФСЕ.

Феновете също така твърдят, че ако Суперлигата стане факт, ще бъде разрушен икономческият модел на футбола в Европа, а богатите клубове ще стават още по-богати.

„Ясно е, че футболът в Европа се нуждае от спешни реформи. Те обаче трябва да съживят баланса в турнирите и да защитят вътрешните първенства. Те трябва да работят според интереса на феновете и да помогнат за честното разпределение на наградните фондове. Суперлигата не отговаря на нито една от тези точки и дори напротив, тя е точно обратното", добавят от организацията на футболните фенове в Европа, цитирани от "Монитор".