УЕФА планира да отмени частично правилото за головете на чужд терен от следващия сезон. Според новите разпоредби, които трябва да бъдат договорени в петък, головете на гостуващия отбор няма да имат сегашната си допълнителна тежест, ако са отбелязани в продълженията на реваншите.

Според информацията предложението е подкрепено от най-добрите европейски клубове. Планът за цялостното премахване на правилата за головете на чужд терен е отхвърлен. Причината за промяната е в броя на мачовете, изиграни на неутрални терени. Смята се, че правилото вече не е подходящо за целта.

Междувременно стана ясно, че УЕФА не планира да премести финала на Шампионската лига, който трябва да се играе в Истанбул, в друга държава заради пандемията от коронавирус, обявиха от европейската футболна централа. Според турското министерство на здравеопазването дневният ръст на случаите на заразени с COVID-19 в страната за 13 април отново е рекорден и възлиза на 59 187 души. "Финалът на Шампионската лига ще се проведе на 29 май 2021 година на олимпийския стадион в Истанбул, както беше планирано", се казва в съобщението на УЕФА, цитирани от Монитор.