Жозе Моуриньо е новият треньор на Рома, обявиха от клуба! Специалния поема "Вълците" от сезон 2021/22 и на поста заменя Пауло Фонсека.

Договорът на португалския тактик с клуба от Рим е за срок от 3 години. "С радост съобщаваме, че постигнахме споразумение с Жозе Моуриньо", се казва в официалното съобщение от "Олимпико".

Вицепрезидентът Райън Фридкин заяви, че "Джалоросите" са развълнувани да обявят пристигането на Моуриньо. "Щастливи сме да го посрещнем в нашето семейство".

"Той е страхотен шампион, печелил е трофеи на всяко ниво. Ще ни придаде и огромен опит в нашия амбициозен проект. Назначаването на Жозе е огромна стъпка в изграждането на дългосрочна и последователна култура на победител в целия клуб", добави той.

До миналия месец Моуриньо води Тотнъм, но беше освободен от мениджърския пост. Той има богат опит в Серия "А", където между 2008 и 2010 година води Интер. С "нерадзурите" спечели исторически требъл в последния си сезон.

После напусна, за да поеме Реал Мадрид. През кариерата си Специалния е бил начело още на Порто, Челси на два пъти и Манчестър Юнайтед.

В четвъртък Рома приема "Червените дяволи" в 1/2-финален реванш от Лига Европа. След първия мач на "Олд Трафорд" римляните имат пасив от 2:6. В калчото "Вълците" заемат 7-то място 4 кръга преди края и се борят със Сасуоло за позицията, която дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон. В момента Рома има две точки повече от "неровердите".