Рома е на финалната права в преговорите с нападателя на Челси Тами Ейбрахам. Според медиите в Италия треньорът на „вълците“ Жозе Моуриньо лично е убедил 23-годишния стрелец да предпочете офертата от италианците, пред тази на Арсенал.

„Ла Република“ и „Футбол Италия“ твърдят, че на практика трансферът е готов. Рома вече предложи фланелката с номер 9 на Ейбрахам и заплата от 4 млн. паунда на сезон. Смята се, че заплатата на нападателя може да скочи до 5 млн. паунда на сезон и по този начин „вълците“ да изхвърлят Арсенал от борбата за подписа му.

Директорът на италианците Педро Пинто бе в Лондон за разговор очи в очи с Ейбрахам, който е разговарял с Моуриньо по телефона. В последните дни се заговори, че офертата на „вълците“ от 34 млн. паунда е била приета от Челси. Ейбрахам първоначално е имал своите съмнения за Рома, тъй като голяма част от семейството му са фенове на Арсенал, а и нападателят не искал да напуска Лондон.

Интерес към него има и от Кристъл Палас. В Челси обаче едва ли ще намери достатъчно игрово време, тъй като „сините“ си върнаха Ромелу Лукаку, а освен това разполагат и с Тимо Вернер.

Моуриньо търси нов нападател за Рома, тъй като Един Джеко е пред трансфер в Интер. Ако сделката с Ейбрахам не се осъществи, Специалния ще насочи усилията си към Александър Лаказет от Арсенал.