Педро Родригес направи исторически трансфер, като премина от Рома в Лацио. Бившият футболист на Барселона ще носи фланелката с номер 9 в новия си отбор.

Атакуващият халф преминава в Лацио като свободен агент. Той подписа двегодишен договор с "бианкочелестите". Така Педро се събира отново с треньора Маурицио Сари, с когото работеше в Челси. 

Интересно за отбелязване е, че автор на последния гол в римското дерби по ирония на съдбата е именно Педро. На 15 май испанецът вкарва втория гол за Рома при победата на "вълците" с 2:0 срещу Лацио в мач от 37-ия кръг на сезон 2020/21 в Серия "А".

Педро записа името си в историята, тъй като директен трансфер на футболист от Рома в Лацио или обратното е нещо нечувано. Това все пак се е случвало.

Последният пример за играч, който сменя фланелката на един от двата римски клуба с тази на вечния градски враг, е от 1981 година. Тогава Карло Пероне преминава от Лацио в Рома след 4 години при “орлите”. В Рома Пероне изиграва един сезон, след което се завръща в Лацио.