Тами Ейбрахам заяви, че визията на Жозе Моуриньо за Рома и тяхното споделено желание за трофеи го е убедило да се присъедини към клуба от Серия А от Челси.

23-годишният нападател пристигна в редиците на „вълците“ по-рано през август за 34 млн. паунда за срок от пет години, след като приключи миналия сезон в Челси като поделен реализатор номер 1 на клуба, независимо че рядко попадаше в сметките на мениджъра Томас Тухел. Английският национал Ейбрахам направи две асистенции при успешния дебют срещу Фиорентина миналата неделя и помогна на новия си отбор да се класира за груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лига на конференциите.

„Говорих с Жозе и спортния директор Тиаго Пинто преди да дойда тук и те ми разкриха амбициите на клуба. Те ми казаха какво искат от клуба и как го виждат в бъдеще. Аз самият съм много амбициозен, така че когато видя визията и че мога да помогна, давам 100% от себе си. Тук съм, за да печеля трофеи – не дойдох тук, само за да играя и да вкарвам голове“, започна Ейбрахам.

Рома не е печелил трофей от 2008-а насам, когато триумфира за Купата на Италия и последно спечели Серия А през 2001 под ръководството на Фабио Капело. Ейбрахам, чийто трансфер в Рома включваше откупна клауза на стойност 68 млн. паунда, вкара 30 гола в 82 мача за Челси, след като излезе от клубната школа. „Разбира се, че Жозе е много успешен, амбициозен, страстен и точно това ми харесва. Аз съм същият, но той е мениджър, а аз играч. Страхотно е да ни води мениджър от победен калибър“, продължи Ейбрахам, който не игра в Челси по време на двата престоя на Моуриньо на „Стамфорд Бридж“.

Ейбрахам, който има шест мача за националния отбор на Англия, каза, че бившият му съотборник в Челси Антонио Рюдигер е похвалил Рома, откъдето германският национал се присъедини към „сините“, преди да финализира трансфера си. „Не съм тук само заради Жозе. Разбира се, неговото влияние е голямо – аз наблюдавах като малък Рома по телевизията в Шампионската лига, така че знам за клуба от доста време. Имах удоволствието да играя с футболисти като Тони Рюдигер и Емерсон, които са играли преди в Рома. Рюдигер също се изказа много положително за клуба и имаше заслуга за трансфера ми тук“.

Нападателят е вече впечатлен от нивото на отборите в Серия А и очаква с нетърпение предизвикателството да отбелязва голове. „Винаги съм знаел, че италианците са големи тактици. Те се защитават добре като отбор, имат добра структура. Винаги е трудно да ги пречупиш и да реализираш гол на италианци. Едно нещо, което научих, е, че всички отбори са много добри. В сравнение с Висшата лига, там когато си добър отбор, имаш голям контрол върху топката, доминираш по-малките тимове, но тук сме равнопоставени. Всеки обича да държи топката, всеки обича да бъде в компактна форма и е трудно да сломиш съперника. Трябва да намериш начини да пречупиш опонентите и това е разликата между италианския и английския футбол“, завърши Ейбрахам. /БГНЕС