Жозе Моуриньо все още в кариерата си не е губил домакински мач в Серия А и може да подобри рекорда на Масимилиано Алегри, ако Рома не загуби някое от следващите си три домакинства.

Специалния пое “вълците” през лятото и се завърна в Серия А след 10 години. В двата си сезона начело на Интер, с който спечели два пъти титлата на Италия, а в един от случаите требърл, Моуриньо никога не е губил на “Джузепе Меаца”.

В първия домакински мач на Рома този сезон “вълците” победиха с 3:1 Фиорентина и така серията на Моуриньо бе увеличена на 39 мача. Португалецът вече подобри постижението на Фабио Капело, който начело на Рома между 2000 и 2002 година навъртя 38 мача без домакинска загуба.

Така единственият пред Моуриньо е Масимилиано Алегри, който по време на първия си престой в Ювентус имаше серия от 41 мача у дома без загуба. Това постижение може да бъде подобрено, ако Рома не загуби от Сасуоло (12 септември), Удинезе (23 септември) и Емполи (3 октомври).

Между 2002 и 2011 година Специалния имаше серия от 150 мача без домакинска загуба. По това време той бе начело на Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.