Треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели, че има амбицията да спечели Лигата на конференциите и да стане първият треньор, триумфирал и в трите настоящи европейски клубни турнира. Утре "вълците" приемат ЦСКА на "Олимпико" в първи двубой от група С.

"Пет победи не са 50, така че няма причина за прекомерен оптимизъм. Феновете са щастливи, но те трябва да бъдат уравновесени като нас и да разберат, че работим заедно само от два месеца. Винаги казвам на играчите, че всичко, което е по-малко от 100% процента, е нищо. Винаги трябва да имаме амбиции.

Самите футболисти все още не знаят кой ще играе утре, но очевидно ще има промени в сравнение с предишния мач. Важното е да постигнем положителен резултат. Първата стъпка е да завършим на първо място в групата и да се класираме за следващата фаза. Дзаниоло? Той е добре. Контузията и негативните емоции вече са зад гърба му. Беше малко уморен след националния отбор, но ако е възстановен, утре ще играе.

Стефан Ел Шаарауи разбира перфектно, че е много важен играч. Той е за титуляр. Сезонът не е магистрала, а криволичещ път. Харесвам качествата му. Сега той трябва да намери най-добрата си форма. Още преди мача със Сасуоло говорих с него и му казах, че ще е титуляр срещу ЦСКА. Утре Калафиори ще започне на мястото на Виня.

Бих искал да спечеля Лигата на конференциите, но това все още е само първият мач. Първенството обаче е много по-важно за нас. Искам отбор с такъв манталитет, според който следващият мач е най-важен.

В утрешния двубой няма да има такова напрежение, както бе в плейофа срещу Трабзонспор. Вече сме в групите, където има шест мача, така че може да си позволиш да губиш точки. Нашата цел е да се класираме възможно най-бързо. Срещаме отбор, срещу който Рома е побеждавал и от който е губил. Добър отбор", каза Моуриньо.