Треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви след загубата на тима му от Лацио (2:3), че италианският футбол се развива, но някои съдийски отсъждания са развалили римското дерби.

"Това, което казах на играчите, си остава между нас. Нека първо да отбележа положителните неща. В сравнение с преди 10 години футболът в Италия е станал по-качествен. Имам предвид стремежът към това да се действа по-офанзивно, по-смело", каза Жозе.

"За съжаление, един иначе фантастичен мач беше развален от съдията и от ВАР, които не бяха на необходимото ниво. Вместо резултатът да стане 1:1, стана 2:0 за Лацио. Лукаш Лейва трябваше да получи втори жълт картон. Ако съперникът беше останал с 10 човека, щеше да е много различно. Пелегрини беше изгонен, а Лейва - не. Мисля, че бяхме по-добрият отбор."

"Когато си получил три гола, очевидно си направил грешки, но вторият и третият бяха след контраатаки, а специално преди второто попадение ние трябваше да получим дузпа. Създадохме много проблеми на Лацио, но те контролираха мача в последните минути, защото съдията им го позволи. Дали съм притеснен от грешките в защита? Не. Щях да се тревожа, ако не се опитвахме да стигнем до победата, независимо от всички трудности."

"Щях да се тревожа, ако Лацио ни беше надиграл. Ние бяхме принудени да рискуваме и това помогна на противника. Определено заслужавахме по-добър резултат, но влиянието на съдията се оказа решаващо, за да не го постигнем", каза цитираният от "Труд" Моуриньо.