Загубата на „Рома“ с 1:6 от „Бодо Глимт“ не е само най-тежката в кариерата на Жозе Моуриньо, но и предизвика обстрел срещу Специалния. Първо треньорът на „Рома“ бе нападнат от мениджъра Даниеле Пираино. Агентът на Амаду Диавара, национал на Гвинея, обвини Моуриньо, че е разбил съблекалнята.

След гостуването в Норвегия треньорът каза, че има само 13 футболисти, „които стават за отбора“. И след кошмарната загуба извади от групата в два поредни мача четирима – Диавара, Борха Майорал, Гонсало Вияр и Брайън Рейнолдс.

„Диавара ли е грешникът – попита цитираният от "Труд" Пираино. – Той ли трябва да плаща за грешките? Или Моуриньо натиска ръководството да го продаде? Треньорът създава некомфортна ситуация в съблекалнята. Много е неприятно, но Диавара ще се адаптира, защото е уникален професионалист.“

На норвежка земя Моуриньо каза, че вторият тим на „Рома“ е много по-слаб от първия на „Бодо Глимт“ и че съперникът е заслужавал да вкара 8 гола.

Другата атака срещу Специалния дойде от неочаквано място – бившия му футболист Бастиян Швайнщайгер. Световният шампион от 2014 година обвини Моуриньо, че го изгонил от „Манчестър Юнайтед“, защото преди това бил трениран от Пеп Гуардиола. Германската легенда подписа с „дяволите“ при Луис ван Гаал, а португалецът го изгони.

„Не играех при Моуриньо, но го уважавам – каза Швайнщайгер. – Той е голям треньор с много трофеи. За мен беше много неприятна ситуация и никога не ми обясни защо не играя. Мисля, че причината е, че преди това бях при Пеп Гуардиола в „Байерн“ и харесвам неговия футбол. А Моуриньо го мрази. Заради стила му и Златан Ибрахимович напусна „Манчестър Юнайтед“. При Моуриньо не се играе много футбол, а трябва да си директен.“

Моуриньо и „Рома“ стартираха вихрено сезона в Серия А, но след победата с 5:1 над ЦСКА в Лигата на конференциите нещо в клуба се пречупи. А коментарите, че „вълците“ са готови за титлата със Специалния вече овехтяват.