Венеция надви Рома с 3:2 в мач от 12-ия кръг на италианската Серия А. На стадион „Пиерлуиджи Пенцо“ Матиа Калдара откри резултата за домакините още в третата минута. Защитникът се разписа след хубаво центриране на Матиа Араму от свободен удар.

В края на полувремето Рома успя да обърне развоя на срещата с 43-та минута Елдор Шомуродов вкара първия си гол за "вълците" в Серия А този сезон, след като се разписа отблизо. В зародиша на атаката Тами Ейбрахам свали с глава центрираня от лявото крило, а удар на Лоренцо Пелегрини бе отбит от вратаря на домакините.

В добавеното време на първото полувреме и Ейбрахам сложи край на головата си суша. Шомуродов намери англичанина в наказателното поле, а той първо спря топката на гърди, пребори се с защитник на Венеция и я мушна в мрежата за 2:1.

След почивката обаче възпитаниците на Жозе Моуриньо допуснаха обрат на свой ред след попаденията на Матиа Араму от дузпа в 65-та минута и Давид Окереке десетина по-късно.

Така Рома допусна пета загуба от началото на сезона в Серия А и заема петата позиция с актив от 19 точки. Венеция е 14-и с 12 пункта. В следващия кръг новаците гостуват на Болоня, докато столичани пътуват до Генуа за визита на Дженоа.