Лестър и Рома завършиха 1:1 в първи 1/2-финален мач от Лигата на конференциите, игран на "Кинг Пауър Стейдиъм".

"Лисиците" доминираха и създадоха 15 голови положения, срещу 4 за гостите, но те откриха резултата. Това стана в 15-ата минута, когато Никола Залевски с хубав пас намери Лоренцо Пелегрини, който стреля в средата на вратата за 1:0!

После Лестър натисна, но на няколко пъти Джеймс Мадисън пропусна да изравни. Това все пак стана в 67-ата минута, когато Адемола Лукман беше изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:1!

До края и двата отбора пропуснаха да стигнат до победата. Първо Келечи Ихеаначо получи пространство в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но Руи Патрисио с брилянтна намеса спаси.

120 секунди по-късно и Каспер Шмайхел блесна. Серджо Оливейра шутира към сглобката, но датският национал отрази по превъзходен начин. До края не падна нов гол и всичко ще се реши в Рим.

В другия 1/2-финал Фейенорд победи с 3:2 Олимпик Марсилия у дома. Десерс (18‘) и Синистрела (20‘) дадоха бърза преднина от два гола за нидерландците, но Денг (28‘) и Жерсон (40‘) възстановиха равенството. Секунди след подновяването на играта Десерс все пак донесе успеха за Фейенорд.

Снимка: БГНЕС