Жозе Моуриньо е човекът, когото собствениците на Нюкасъл искат да назначат начело на новия си мегапроект. Според информацията на редица спортни издания, представители на арабските собственици на „свраките“ са се свързали със спеца, за да опипат почвата.

Предварителните обещания са, че Моуриньо ще получи колосален бюджет за селекция, а целта е да изгради мощен проект, който да се бори за титлата в Англия, както и да играе редовно в евротурнирите.

Въпреки че настоящият мениджър на Нюкасъл Еди Хау се справя добре и успя да спаси тима от изпадане, босовете са наясно, че той не е достатъчно подготвен, за да управлява мощните инвестиции и да гради отбор от звезди.

На Моуриньо му предстои финал в Лига на конференциите начело на Рома и затова той избягва конкретни коментари, за да не дестабилизира обстановката в тима.

„Чувствам се щастлив в Рома и искам да продължа, но в същото време винаги съм готов за разговори относно моето бъдеще“, сподели португалецът, оставяйки си вратичка за преговори с Нюкасъл. Според британските медии, развръзка се очаква в началото на юни, пише "Тема спорт".

Шансовете да се стигне до договорка са големи, защото самият Моуриньо постоянно се оплаква от качеството на италианския футбол и съдиите, а освен това негодува срещу скромния бюджет на Рома за селекция.

Специалния също така публично даде да се разбере, че с тези играчи няма как да гони поставените му от ръководството високи цели, защото липсва класа в тима.