Рома обяви официално трансфера на Неманя Матич, който идва като свободен агент, след като изтече петгодишният му договор с Манчестър Юнайтед.

33-годишният сърбин подписа с клуба от Рим за една година, като има опция за още една.

"Рома е голям клуб с фантастични привърженици и треньор, Моуриньо, който цял свят го познава. Не беше трудно да избера да дойда тук", каза Матич при представянето си, цитиран от клуба.

Моуриньо вече е ръководил Матич в Челси и Манчестър Юнайтед. Португалецът цени високо физическите и техническите качества на играча, на когото разчита да компенсира напускането на Хенрик Мхитарян, чийто договор с клуба изтече. Според италианската преса арменецът ще премине в Интер Милано.

"Неманя ще ни донесе повече техническо качество и опит, натрупан в годините му във Висшата лига", каза спортният директор на Рома Тиаго Пинто, цитиран от БТА.

С този трансфер Рома затвърждава вкуса си към английския пазар, като разчита на трима основни футболисти, които са играли в Висшата лига - Тами Ейбрахам (Челси), Крис Смолинг (Манчестър Юнайтед) и португалския вратар Руи Патрисио (Уулвърхямптън).

Възможно а в близките дни Рома да се раздели с Николо Дзаниоло, към когото има интерес от Милан, и френския халф Жордан Верету, който е пред завръщане във Франция.

Снимка: twitter.com/officialasroma