Пауло Дибала даде първата си пресконференция като играч на Рома. Аржентинецът е перлата в лятната селекция на „вълците“ и очакванията към него от тифозите в Рим са огромни. Самият Дибала обаче не бърза да дава големи обещания.

„Твърде рано е да се говори за Скудетото. Има голямо желание от страна на всички, миналата година Рома спечели много важен трофей в Лигата на конференциите и това дава оптимизъм, че този отбор е способен на нещо голямо. Рома израсна много през последните години с играчите, които пристигнаха заедно с треньора Моуриньо. Имаме цели, всеки обича да побеждава, мислим мач за мач и в края на сезона ще видим къде сме в класирането“, каза цитираният от БТА Дибала пред репортерите.

Аржентинецът разкри, че няма да се радва, ако отбележи гол на бившия си отбор Ювентус, където игра през последните седем сезона.

„Прекарах страхотни години в Юве, нормално е да не се радвам, ако им вкарам с екипа на Рома. Защо не останах в Торино? Имахме споразумение за нов договор през миналия октомври, след това клубът ме помоли да изчакаме и през март ми съобщиха, че не съм част от плановете за бъдещето. Проблемът не беше финансов, просто клубът и треньорът така решиха“, каза Дибала.

Той няма търпение да се срещне с тифозите на Рома на официалното си представяне пред тях тази вечер в центъра на Рим.

„Феновете на Рома са много темпераментни и винаги са близо до отбора. Нямам търпение да ги срещна“, добави аржентинецът.