Новото попълнение на Рома Жоржиньо Вайналдум заяви, че бившият му съотборник в Ливърпул Мохамед Салах е сред футболистите, които са го убедили да се присъедини към италианския гранд. Нидерландецът напусна Пари Сен Жермен преди дни и подписа с Рома, като се очаква да дебютира при гостуването на Салернитана през уикенда в първия кръг от новия сезон в Серия А.

„Тренирах с Пари Сен Жермен в предсезонния период, така че съм подготвен. Мисля, че мога да играя, но винаги има значение как се развиват нещата през седмицата“, коментира полузащитникът.

„Трудно е да се каже дали ще играя. Аз лично мисля, че мога, но треньорът взима решенията“, добави Вайналдум по-рано днес на пресконференция в Рим.

Преди време мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп го описа като перфектния полузащитник, а Жоржиньо Вайналдум попитан дали се чувства като такъв, нидерландският национал отговори: „Не е лесно да се опише идеалният полузащитник. Може би бях такъв за Ливърпул, но съм наясно, че нещата могат да са различни в друг отбор. Всеки си има мнение, но ако това е, което казва мениджър като Клоп, тогава съм щастлив.“

„Избрах да дойда в Рома заради усилията на клуба да ме привлече и защото говорих с Мохамед Салах и Кевин Стротман и чух само хубави неща за отбора и града“, призна Вайналдум. Самият Салах е бивш играч на Рома. Той прекара в Рим два сезона между 2005-а и 2017 година, като реализира 34 гола в 83 мача преди да премине в Ливърпул.

„Говорих и с Ашраф Хакими, който игра за Интер, но каза, че Рома е страхотен клуб. Това ме убеди, а и аз самият имах позитивно мнение. Когато говорих с Жозе Моуриньо, той ми благодари, че съм избрал Рома и говорихме за футбол. Постигнатото от Моуриньо говори само за себе си. Всеки футболист би искал да работи с него. От момента, в който говорих с него, знаех, че искам да дойда. Но още преди това бях взел решение“, каза още Жоржиньо Вайналдум.

„Не бих казал, че Серия А е стъпка назад. Смятам, че Висшата лига е най-оспорваното първенство, в което съм играл, но трябва да видя как е в Италия, за да си изградя мнение. Винаги е добре да започнеш сезона успешно, а е важно и да покажем развитие през цялата година. Случват се и трудно ситуации, в които губиш мачове, има контузии и промяна на системата. Постоянството е много важно, за да върви отборът напред. Ще е още по-трудно заради Световното първенство през зимата, но не мисля, че е невъзможно“, коментира още нидерландският футболист, цитиран от БТА.

Рома представи отбора си сезон 2022/2023 в неделя пред 65 000 зрители на „Стадио Олимпико“, а Вайналдум изрази възхищението си от атмосферата. „Беше специално, просто невероятно. Доста съм срамежлив, когато става дума за такива неща и винаги се впечатлявам, но това, което направиха феновете за мен и моите съотборници беше страхотно“, заяви полузащитникът.