Рома записа трети пореден мач без победа, но все пак измъкна 1:1 у дома от Торино в последния си мач за 2022 г. Това е трета поредна среща в Серия А без успех за Вълците, които остават на седмото място в класирането с 27 точки – на 14 зад лидера Наполи след 15 изиграни мача. Рома е на 3 точки зад четвъртия Интер при равни изиграни срещи.

В предишните два мача Джалоросите загубиха от Лацио в дербито с 0:1 и направиха 1:1 срещу Сасуоло през седмицата, когато Жозе Моуриньо обвини Рик Кардсорп, че не се държи професионално и на практика го изгони от състава.

Биковете играха по-силно на „Олимпико“ и заслужено поведе в резултата през второто полувреме с гол на Карол Линети. Той засече с глава чудесно центриране отдясно.

Драмата дойде в края на мача. Влезлият от пейката Паоло Дибала спечели дузпа, но остави изпълнението на бившия нападател на Торо Андреа Белоти, който търсеше първия си гол за Вълците. Петела обаче стреля в страничната греда, а топката след това излезе в аут.

Все пак в добавеното време Рома изравни. Удар на Дибала от дистанция срещна гредата, но Неманя Матич я пое извън наказателното поле и стреля в близкия ъгъл. Милинкович-Савич не се намеси добре и топката влезе в мрежата му за крайното 1:1. Малко преди края на мача Жозе Моуриньо бе изгонен от съдията с червен картон.