Гол от дузпа още в 6-ата минута на мача срещу Болоня донесе победа на Рома с 1:0 при рестарта на Серия А. Вълците взеха важни три точки и се изравниха с Лацио и Интер. Трите тима имат по 30 точки, но нерадзурите тепърва имат да играят срещу Наполи по-късно тази вечер. 

Треньорът Жозе Моуриньо започна без Тами Ейбрахам в стартовия тим. Англичанинът бе на пейката, а в атака действаха Паоло Дибала и Николо Дзаниоло. Изненадващо в средата на терена започна Бенджамин Тахирович - негов първи мач като титуляр. 

Още в шестата минута домакините получиха дузпа. Паоло Дибала бе съборен в наказателното поле и рефера посочи бялата точка. Капитанът Лоренцо Пелегрини бе точен, за да открие резултата. 

Чак в края в игра се появи Тами Ейбрахам, но неговото присъствие бе ключово в добавеното време, когато изби удар на противник от голлинията.

Победата е пирова за Рома, защото двамата нападатели - Дзаниоло и Дибала напуснаха с травми. Дзаниоло получи травма в коляното в началото на второто полувреме. Той бе сменен и ядосано хвърли бутилка с вода на земята, след което се прибра в съблекалнята. Дибала пък напусна четвърт час преди края. Той получи мускулна травма в лявото бедро. 

Не е ясно дали някой от двамата ще се възстанови навреме за дербито с Милан в неделя.