Паоло Дибала отново спаси Рома. Аржентинецът влезе от пейката срещу Дженоа и донесе победата с 1:0 в осминафинал за Купата на Италия. Вълците се класираха за четвъртфиналите, където чакат победителя от мача Наполи - Кремонезе. Това е трети пореден двубой през 2023 г., в който джалоросите взимат позитивен резултат след победата над Болоня с 1:0 и равенството 2:2 с Милан.

Жозе Моуриньо направи 4 промени в състава след хикса в Милано. Тами Ейбрахам, Николо Дзаниоло, Лоренцо Пелегрини бяха в състава. Още от началото римляните натиснаха съперника от Серия Б. Само за първата част Рома изпълни 9 корнера и отправи над дузина удари към вратата на Грифоните. Така и не вкара гол.

Единственият точен удар за Вълците бе когато Пелегрини изведе в чиста ситуация Ейбрахам, който стреля по диагонала, но вратаря Мартинес изби в корнер. Капитанът на Рома Пелегрини удари и греда след пас на Матич.

На почивката Моуриньо пусна в игра Дибала на мястото на Пелегрини. И това се оказа правилния ход. В 64-ата минута Дибала пое топката пред наказателното поле подмина като на парад трима защитници и със силен удар в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря. Осми гол за Дибала с екипа на Рома.

До края Дженоа така и не успя да създаде нещо пред Руи Патрисио и Вълците се класират на четвъртфиналите.