След бурни десетина дни и края на трансферния пазар Николо Дзаниоло остана играч на Рома поне до лятото. От клуба обявиха, че той вече не влиза в проекта на Моуриньо, а самия треньор каза, че "който се скара с всички в семейството, трябва да си тръгне". Нападателят говори за първи път след края на меркатото и каза, че е готов отново да играе за Рома.

"В последните дни се казаха и изписаха много неща за мен, като доста от тях не са верни", обяви Дзаниоло в специално писмо пред информационната агенция АНСА. "Аз пристигнах в Рома като неизвестен, а тук ме приеха като един от тях. Дадоха ми увереност, кураж в трудните моменти при двете ми контузии. В Тирана с онзи гол, мисля, че се отплатих до голяма степен за това, което получих и дадох голяма радост на всички романисти", добява още Дзаниоло.

"На 23 години съм изпитал неща, които много от моите колеги не изпитват за цялата си кариера. Падения, изправяния, нови падания, победи. В последните месеци преживявам деликатен период, в който е трудно да се определи какво ще е професионалното ми бъдеще. Но аз винаги съм се раздавал на терена и на тренировките с максимален професионализъм", казва още нападателят.

"За първи път в последните дни се страхувах за мен и семейството ми. Никога не ми се е случвало досега и това ме стресна много. Бъдещето е в нашите ръце. Аз държа моето и съм на пълно разположение на Рома", завършва Дзаниоло.