Рома взе изключително ценна победа с 1:0 над Ювентус в дербито на 25-ия кръг на Серия А. Вълците сложиха край на серията от седем мача без поражение на Старата госпожа и се изравниха на четвъртото място в класирането с шампиона Милан. Джалоросите са с 47 точки, колкото има и Милан, на точка зад градския съперник Лацио и на 3 от втория Интер.

Единственият гол в мача вкара Джанлука Манчини. Защитникът се разписа с изключителен снаряд от около 25 метра, който влетя в ъгъла на Шченсни. Това бе един от двата точни удара, които Рома отправи в целия мач.

Ювентус пък нямаше късмет и три пъти удари гредите. Малшанс имаха Рабио, Куадрадо и Влахович. Ювентус имаше повече топката, отправи повече удари и изглеждаше, че доминира, но така и не успя да се разпише.

В края имаше и кошмарен момент за Мойс Кийн. Нападателят влезе като резерва в опит да бианконерите да изравнят. Само 37 секунди след появата му обаче бе изгонен с директен червен картон. Кийн се сдърпа с Манчини, който го задържа с ръка и след това нападателят на Юве откровено го изрита през краката. Реферът Мареска въобще не се поколеба да изгони Кийн.

Рома пък за първи път от сезон 2003/04, когато Фабио Капело водеше тима, завършва сезон в първенството без поражение от Ювентус.