Джанлука Манчини се превърна в героя за Рома при победата с 1:0 над Ювентус. Защитникът вкара първия си гол за сезона, за да донесе успеха над бианконерите. Италианският национал се разписа с мощен удар от разстояние, който се заби в ъгъла. Самият той призна, че още не може да повярва на изпълнението си.

„Ако някой ми беше казал, че ще вкарам такъв гол, нямаше да му повярвам. Още не мога да повярвам, че го направих", каза Манчини пред DAZN. „Опитвам се от време на време на тренировка да правя такива удари, но днес всичко се получи отлично и съм наистина щастлив. Защитниците не получават често възможността да стрелят така, пробвах и се получи перфектно.”

Въпреки че Манчини не е непознат за головете, той е склонен да ги постига най-вече при статични положения в наказателното поле използвайки повече удари с глава. Всъщност той не бе вкарвал гол в Серия А с крак от победата на Рома с 3:0 над Бреша на 24 ноември 2019 г.

Рома премина от поражение срещу последния Кремонезе в миналия кръг до успех над Ювентус.

„Трябва да осъзнаем, че винаги трябва да играем така. В момента, в който отпуснем крака си от газта, получаваме резултати като във вторник срещу Кремонезе и това е разочароващо, защото можехме да имаме повече точки. Ювентус удари три пъти гредите днес, но това е футболът. Имахме превъзходно отношение и го искахме повече победата", завърши Манчини.