Полемиките по време на дербито Лацио - Рома бяха големи. Съдията показа пет червени картона в мача, а Орлите спечелиха с 1:0 с гол на Дзакани. Луис Алберто бе един от най-дейните за победителите и говори за мача след срещата. Испанецът обвини съперниците, че само провокират.

"Когато говориш много преди мача и загубиш, трябва да млъкнеш. Вместо това те просто си говореха и в края на срещата се почувстваха разочаровани. Дори по време на мача те само говореха, а ние играхме. Спечелихме и беше важно за нас, време е да направим този скок и да влезем в топ 4", заяви Луис Алберто.

За Лацио това е първи дубъл срещу Рома от 11 години и първи дубъл без допуснат гол от 16 г.

"Сега трябва да се забавляваме, мисля само за забавление. Чаша вино, не повече. Опитах се да вкарам по различни начини, те бяха затворени в защитаи си помислих, че трябва да стреляме повече отдалеч. Надпреварата за Шампионската лига? Знаехме, че мачът е много важен и за това, което направи Милан снощи. Сега ще се играе и Интер - Ювентус. Но ние трябва да спечелим колкото се може повече мачове, в последните 5 мача взехме 13 точки и трябва да продължим така", допълни Луис Алберто.