Дербито на Рим завърши с грозни сцени. Съдията изгони Брайън Кристанте и Адам Марушич след последния сигнал, а целия мач, завършил с победа на Лацио 1:0, бе осеян със сблъсъци и провокации. Те продължиха и след края, когато президента на Лацио Клаудио Лотито се сблъска с треньора на Рома Жозе Моуриньо. Специалния не бе на пейката заради наказание.

Според информации от Италия Жозе Моуриньо и Клаудио Лотито са се сдърпали в съблекалнята на стадион Олимпико след неделното дерби дела Капитале, като президентът на Лацио попитал португалеца: „Кой си ти?“

Бианкочелести осигуриха втората си победа срещу градския си съперник този сезон благодарение на гол на Матиа Закани през второто полувреме. Напрежението продължи и след последния съдийски сигнал, като съобщения в Италия твърдят, че Моуриньо и Лотито са се карали в съблекалнята.

Според "Гадзета дело спорт" всичко започнало, когато Алесио Романьоли празнувал победата пред съблекалнята на Рома, предизвиквайки реакцията на Джанлука Манчини. Съобщава се, че последният е напуснал стаята, наричайки своя сънародник „лай.о".

Лотито се намесил да ги разтърве, но Моуриньо също бил на мястот, въпреки че е наказан. Източници от Рома, цитирани от "Гадзета дело спорт", твърдят, че комисар на италианската федерация му е разрешил да бъде в съблекалнята след мача.

"Какво гледаш?" казал Моуриньо на Лотито, може би използвайки по-груб тон. „Аз съм президентът на Лацио“, отговорил Лотито. "Кой си ти? Това е моят дом и ти дори не трябва да си тук".

Директорът на Рома Тиаго Пинто трябвало да се намеси, за да ги раздели, докато Луис Алберто и асистентът на Моуриньо Салваторе Фоти също се сблъскали. Халфът на Лацио след мача говори за това, че от Рома само са провокирали, а единствено Орлите са играли.