Ожесточеното дерби на Рим вчера бе спечелено от Лацио и играчите на Орлите не спират да се подиграват на противника след успеха с 1:0. Това донесе на Лацио дубъл над вечния противник след победата със същия резултат в първия мач. Орлите печелят и двете срещи с Рома за сезона за първи път от 11 години. Централният защитник на Лацио Алесио Романьоли не пропусна да се заяде с Жозе Моуриньо след мача.

"Мечтаех си за подобен дебют в дербито на Рим. Спечелихме 2 пъти този сезон срещу Рома. Но мисля, че няма да има трето дерби нали?", обяви Романьоли, който от дете е фен на Лацио, макар да е бил в академията на Рома.

Думите му са насочени към Моуриньо, който след отпадането на Лацио от Лига Европа в четвъртък попита "Лацио отпадна от Лигата на Конференциите, няма ли турнир в който да отидат да играят сега?"

Романьоли пристигна в Лацио през лятото от Милан, но пропусна миналия мач с Вълците, така че това бе дебюта му в дербито. "Знаем как играе Рома, но ние сме по-добрия отбор. Беше важно да спечелим и това, че не допуснахме гол прави успеха още по-специален".