Вестник "Кориере дело спорт" твърди, че Жозе Моуриньо бърза да се срещне със собствениците на Рома и да обсъди бъдещето си на "Олимпико", но Специалния иска гаранции по отношение на нови попълнения и е определил три приоритета за лятото. Договорът на Моуриньо с Вълците изтича през юни 2024 г., но според информации в Италия той може да напусне по-рано, ако клубът не изпълни исканията му.

Според "Кориере дело спорт" собствениците на Рома са поискали време, преди да се срещнат с треньора и да обсъдят бъдещето му в клуба. „Средата на февруари е, мислите ли, че клубът ще говори с мен през юни? Предполагам, че ще бъде твърде късно“, каза Моуриньо миналия месец, отговаряйки на въпрос кога ще се срещне със семейство Фридкин.

„Не очаквам нищо, те знаят какво могат да очакват от мен", добави Специалния. Базираният в Рим вестник твърди, че оставането на Моуриньо е приоритет за собствениците на Рома, въпреки че португалеца е особено взискателен по отношение на нови попълнения.

Джалоросите вече привлякоха под негово ръководство Неманя Матич, Пауло Дибала и Андреа Белоти като свободни агенти, взеха под наем Джини Вайналдум от ПСЖ миналото лято. Най-скъпата им покупка обаче беше Зеки Челик от Лил за 7 милиона евро. Според "Кориере дело спорт" Моуриньо иска още попълнения и от това зависи оставането на треньора.

Sky Sport Italia твърди, че португалецът иска нов централен полузащитник, централен защитник и централен нападател, който да замени Тами Ейбрахам, който вероятно ще се завърне във Висшата лига в края на сезона.