Крис Смолинг има само три месеца до края на договора си с Рома, но е все по-близо до нова сделка, докато Ювентус и Интер имат интерес към англичанина. 33-годишният защитник намери нов живот при Джалороситеi, след като напусна Манчестър Юнайтед през август 2019 г., първоначално под наем, преди да направи трансфера постоянен за 15 милиона евро година по-късно.

Смолинг беше един от най-използваните играчи на Жозе Моуриньо в италианската столица този сезон, като видя 3210 минути игра в 37 мача за Рома и клубът не иска да го губи без пари през лятото.

Calciomercato.com подчертава как се е състояла среща между Тиаго Пинто от Рома и агентите на Смолинг по-рано през март, на която е била обсъдена нова сделка. Въпреки че не било постигнато споразумение, нещата вървят добре и двете страни си тръгнали с положително настроение. Нова среща ще се състои през следващите седмици, опитвайки се да затвори разликата между предложението на Рома за едногодишен договор с опция за втори сезон и исканията на Смолинг за двугодишен договор.

Ювентус и Интер следят отблизо ситуацията, интересувайки се да подпишат с англичанина със свободен трансфер, но засега 33-годишният футболист изглежда клони към подновяване с Джалоросите.