Жозе Моуриньо отвърна на критиците, че неговия тим не играе зрелищно с победа 1:0 като гост на Торино. Това прати Вълците на третото място в класирането на Серия А пред грандовете Милан, Интер и Ювентус. В типичния си стил Специалния се пошегува „Сигурни ли сте, че Ювентус няма 59 точки? Ние сме в Италия…“

Джалоросите направиха минимума, за да осигурят и трите точки на Стадио Олимпико Гранде Торино, и Пауло Дибала реализира ранна дузпа за нарушение на Пер Схурс. Това се оказа достатъчно за третото място.

„Печелите мачове, когато вкарате един гол повече от опонента си“, каза Моуриньо пред DAZN. „Дали печелите с 1:0 или 5:4, няма разлика. Който вкара един гол повече, печели играта. А целта на спорта е да побеждаваш. Целта винаги остава същата, да спечелите колкото е възможно повече с качеството, с което разполагате, и да се опитате да скриете слабостите.“

„Сигурни ли сте, че Юве няма 59 точки? Това би ни поставило четвърти. Ние сме в Италия" — вдигна рамене Моуриньо. Позоваването беше на наказанието от 15 точки, което Ювентус получи за изкуствено надуване на трансферните такси, за да увеличи капиталовите печалби. Жалбата срещу тази присъда ще бъде изслушана на 19 април и все още може да революционизира календара в последните седмици от сезона.

Официално Рома вече има 53 точки, Милан 52, Интер 51, Аталанта 48 и Ювентус с мач по-малко 45.

„Нямаме голям състав, трябва да се фокусираме само върху себе си. Големият отбор не губи мач, за да има по-голям шанс да спечели следващия. Имаме намален състав и сме на четвъртфиналите в турнир от Лига Европа, който прилича на Шампионска лига".

Ола Солбакен излезе през второто полувреме с нещо, което изглежда като изкълчено рамо след неудобно падане. „Мисля, че днес може да сме загубили Солбакен до края на сезона", допълни Моуриньо.