Треньорът на Рома Жозе Моуриньо разкри, че е имал скрит микрофон на тъчлинията, с който е записвал всичко, което се говори край тъчлинията по време на мача срещу Монца. Двубоят завърши 1:1 и равенството остава Рома на седмо място в класирането.

След мача Моуриньо бе бесен на главния съдия Даниеле Кифи и го определи като най-слабия съдия, който е виждал в кариерата си.

"Не съм глупав, отидох на мача с микрофон и записах всичко от момента, в който излязох от съблекалнята, докато се върна. Трябваше да се защитя. Казват, че никога не печелим, когато ни свири съдията Даниеле Орсато, но бих предпочел да го има, защото той винаги контролира мача. Не е нужно да се гневи, той е спокоен. Кифи е талант да се ядосва и това е всичко. Но това е против природата на рефера, който трябва да бъде точно обратното и да умее да успокоява страстите на терена. Съдията не повлия на резултата, но втори жълт картон в 96-та минута за подхлъзване те кара да разбереш всичко. Този съдия е най-слабият, който съм виждал в цялата си кариера, а аз съм виждал много слаби съдии", коментира цитираният от БТА Моуриньо на пресконференцията след мача.

Преди време Моуриньо спори с друг рефер, Марко Сера, твърдейки, че е бил обиден на тъчлинията и твърдейки, че може да го съди. Той поиска аудио от четвъртия съдия, но от съдийската комисия казаха, че файлът не е наличен, така че този път Моуриньо очевидно е взел въпроса в свои ръце, подсигурявайки се се аудиозапис на случващото се край тъчлинията.

След равенството с Монца Моуриньо се оправда с умората в състава и контузиите на основни играчи като Дибала, Вайналдум и Смолинг.

"За съжаление, когато си уморен, това се отразява на концентрацията, фокуса и координацията ти. Играчите ми се бореха и дадоха всичко от себе си. Хора като Лоренцо Пелегрини, Манчини, Браян Кристанте, които са на предела на силите си, но дават всичко от себе си, което е част от ДНК-то на Рома.

Кризата с контузените в състава се усложни, след като и Стефан Ел Шаарауи напусна терена с мускулна травма. Моуриньо е песимист за скорошното възстановяване на контузените Пауло Дибала, Крис Смолинг и Вайналдум за дербито с Интер.

"За мача с Интер разчитам да се завърне Неманя Матич. Дибала, Смолинг и Вайналдум имат нула шанс да играят в този мач", каза Моуриньо.

Снимка: БГНЕС