Сутринта на петък, 12 май със сигурност е било необичайно събуждане за Салваторе Фоти. Помощник-треньора на Рома, едва ли е останал доволен от събуждането след успеха над Байер Леверкузен, е било доста грубо. Помощника на Моуриньо останал изненадан, когато отишъл да си вземе своята Toyota C-HR, предоставена от Рима - паркирана между Виали Джорджо Рибота и Виа Билбао - той намерил колата без две врати (предна и задна от лявата страна).

Неудобство, което принуди съпругата на треньора да подаде жалба срещу неизвестни лица и което допълва не особено щастливия ден, преживян от дясната ръка на Специалния. Следобяд всъщност Фоти получи наказание от три мача от УЕФА след като беше изгонен за съприкосновение с нападателя на Фейенорд Хименес по време на четвъртфиналния реванш, игран на 20 април.

Не само Фоти обаче трябваше да се справя с кражба. Преди Рома - Байер Леверкузен, полузащитникът Неманя Матич също беше принуден да съобщи за изчезването на акумулатора в неговия Mercedes G-Class, паркиран близо до виа Дели Астри. Не за първи път сърбинът се примирява с подобен епизод: миналия ноември халфът намери колата със счупен прозорец и без волан.