Треньорът на Рома Жозе Моуриньо ще даде почивка на всичките си основни играчи в мача с Болоня от Серия А утре. Специалния даже остави важни фигури като Паоло Дибала и вратаря Руи Патрисио у дома. Двамата не са включени в групата за мача на "Ренато дал Ара".

Въпреки че списъкът с играчите не беше официално обявен, беше ясно от кадрите на тима, който слиза от автобуса на летището, че липсват някои големи имена. Дибала и вратарят Руи Патрисио не се виждаха никъде, почивайки преди гостуването на Байер Леверкузен в полуфинала реванш от Лига Европа.

Това означава, че Миле Свилар трябва да надене ръкавиците от самото начало в своя дебют в Серия А, тъй като 23-годишният сръбски национал има само едно участие за клуба при загубата от Лудогорец в Лига Европа. Липсват също контузените Стефан Ел Шаарауи, Крис Смолинг, Диего Йоренте, Мараш Кумбула и Рик Карсдорп.

Играчи от младежкия отбор, включително Димитриос Керамицис, Филипо Мисори, Якопо Дел Бело и Джордан Майчрзак, бяха повикани в старшия отбор.