Жозе Моуриньо се завърна. Специалния класира за втора поредна година Рома на финал в Европа. След като миналата година донесе Лигата на Конференциите, сега Вълците са на финала на Лига Европа. Рома отстрани Байер Леверкузен след 0:0 в реванша и общ резултат 1:0 от двата мача. Римляните чакат в Будапеща Севиля или Ювентус.

Мачът за трофея ще е шестият европейски финал в кариерата на Моуриньо. С това той се изравни по този показател със сър Алекс Фъргюсън, който също има 6 финала като треньор в Европа. Единственият с повече е Джовани Трапатони, който е водил отбор в 7 финала от евротурнирите.

Моуриньо спечели предишните 5 финала, които ръководи. Всичко започна с Порто в Лига Европа през 2003 г. с успех 3:0 над Селтик. С Драконите триумфира и в Шампионската лига година по-късно (3:0 над Монако). След това взе Шампионската лига и с Интер през 2010 (2:0 над Байерн), като част от знаменит требъл. През 2017 превзе Лига Европа с Манчестър Юнайтед (2:0 срещу Аякс), а миналата година завоюва и Лигата на Конференциите (1:0 над Фейенорд).

Единствените загубени финали на Моуриньо са за Суперкупата на Европа - 3 пъти с Порто, Челси и Интер.