Рома официално обяви привличането на полузащитника Хусем Ауар със свободен трансфер след изтичането на договора му с отбора от Лига 1 Олимпик Лион. 24-годишният футболист се съгласи на петгодишен договор, който ще го обвърже с Вълците до лятото на 2028 г.

Ауар беше част от Лион от 11-годишна възраст, като се присъедини към академията на отбора през 2009 г., преди да напредне през ранговете на юношите, да се превърне в Лион Б и в крайна сметка да направи дебюта си за първи отбор в 1/8-финалите на Лига Европа през 2016 г.

Оттогава Ауар има 179 мача в Лига 1, записвайки 30 гола и 24 асистенции по пътя, както и още пет гола от 34 мача в Лига Европа и Шампионска лига. Ауар ще играе с номер 22 фланелка за Джалоросите.

„Много съм щастлив, че подписах с Рома, защото те са велик клуб със страхотна история“, каза Ауар пред уебсайта на клуба при подписването му. „Мисля, че това е правилният проект за мен, с голям отбор, качествени играчи и уникална фенбаза. Сега съм играч на джалоросите и съм готов да започна".

Говорейки за пристигането на Аоаур в неделя следобед, директорът Тиаго Пинто добави: „Ауар е млад играч, който вече е направил повече от 250 професионални мача. Има технически качества и предпоставки да става все по-добър. Неговото желание да дойде в Рома, въпреки че имаше интерес от няколко топ клуба, е източник на удовлетворение за всички нас.“