Жозе Моуриньо продължава битката си с УЕФА след наказание от четири мача за критикуване на съдията на финала на Лига Европа, след като официално се отказва от Футболния борд на УЕФА. Решението беше потвърдено в писмо, изпратено до директора на УЕФА и бивш шеф на Милан Звонимир Бобан. Знак за това колко лоши са отношенията между Моуриньо и президента на УЕФА Александър Чеферин е, че писмото дори не е адресирано директно до него.

„Уважаеми г-н Бобан, като Ви благодаря за поканата, която ми отправихте да бъда член на Футболния борд на УЕФА, със съжаление Ви съобщавам, че незабавно ще се откажа от участието си в тази група. Условията, в които толкова силно вярвах, когато се присъединих, вече не са валидни и се почувствах задължен да взема това решение. Учтиво ви моля да съобщите моето решение и на президента г-н Александър Чеферин. Сърдечни поздрави, Жозе Моуриньо“.

Футболният борд на УЕФА беше идея, създадена от Бобан и бившия рефер Роберто Розети, съставена от известни настоящи и бивши играчи и треньори, които биха могли да предложат подобрения в спорта и неговата организация. Моуриньо беше критичен към съдийството в Италия и Европа през целия сезон, което достигна кулминацията му в гнева му срещу английския служител Антъни Тейлър след поражението с дузпи от Севиля във финала на Лига Европа.

Треньорът беше уловен от камерата да се приближава до Тейлър на паркинга на стадиона и да го нарича „по дяволите позор“. Това по-късно помогна да вдъхнови група поддръжници на Рома, които крещяха обиди към Тейлър и семейството му на летището в Будапеща, като един дори хвърли стол.Моуриньо получи наказание от 4 мача онзи ден.