Според вестник "Кориере дело спорт" Жозе Моуриньо бърза да научи плановете на Рома относно удължаването на договора му и Специалния се е срещнал със собственика Дан Фридкин в Португалия вчера. Очаква се Моуриньо да остане в столицата до края на договора си през 2024 г., но според римският спортен всекидневник той е нетърпелив да знае дългосрочните планове на клуба относно бъдещето му.

В момента Моуриньо е на почивка в Португалия и според "Кориере дело спорт" собственикът на Рома Фридкин също е пристигнал в страната с частния си самолет в четвъртък. Като се има предвид, че Моуриньо и Фридкин са били само на 55 километра, базираният в Рим вестник предполага, че те са се срещнали, за да обсъдят следващите стъпки на клуба.

Директорите на Рома в момента са заети на трансферния пазар, опитвайки се да осребрят 30 милиона евро до края на месеца, за да изпълнят правилата на FFP. Информацията твърди, че Рома изпитва финансови затруднения, така че те правят своята оценка, преди да предложат нов дългосрочен договор на Моуриньо. От друга страна треньорът иска гаранции по дългосрочен проект, но няма съмнения, че ще остане начело и през 2023-24 г.