Пресата в Италия гръмна,, че Челси се е свързал с агента на Пауло Дибала и може да активират клаузата за освобождаване на аржентинеца от Рома. Сумата е 12 милиона евро. Ла Хоя се премести на Стадио Олимпико миналото лято като свободен агент, когато сделката му с Ювентус бе оставена да се изтече.

Той подписа договор до юни 2025 г., но включваше специална освобождаваща клауза от само 12 милиона евро, която е валидна само за клубове извън Италия. Според португалския трансферен експерт Педро Алмейда, това е хванало окото на Челси, който се е обърнал към агента на Дибала, за да поиска информация.

Рома може да премахне клаузата – която възлиза на 20 милиона евро за отбори от Серия А – като увеличи заплатата му до 6 милиона евро на сезон. 29-годишният футболист изигра 38 мача за Рома, отбеляза 18 гола и направи осем асистенции, така че това беше най-плодотворната му кампания от 2017-18 г. насам в Ювентус. Той също така помогна на Джалоросите да стигнат до финала на Лига Европа, където загубиха с дузпи от Севиля, но също имаше много проблеми с контузии.